Mia reser till vänner i Stockholm

Mia är en typisk sällanresenär. Hon reser tåg två eller tre gånger per år för att besöka vänner i Stockholm. Hon reser antingen ensam eller tillsammans med något av barnen. Mia tycker om att åka tåg men väljer ofta bilen då hon tycker det är smidigare och billigare när hela familjen reser tillsammans. Samtidigt tycker hon att det är fantastiskt att åka tåg så att ingen behöver köra.

Nu står tåget på perrongen och Mia och sonen Karl-Martin, 5 år, ska precis kliva ombord. Sätt dig in i Mias situation. Vad är viktigast, förutom punktlighet, för att du ska uppleva tågresan som enkel i just denna situation? Klicka på knappen Jag vill utveckla SJ uppe till vänster och skicka dina tankar.

Mer om sällanresenären Mia

Mia reser till vänner i Stockholm

Boka barnvagnsplats

När man reser själv med barn och barnvagn (framförallt yngre barn som inte kan dirigeras så enkelt) kan de väldigt stressande frågorna uppstå: - Kommer någon vara vänlig och hjälpa mig på med barnvagnen? - Kommer barnvagnen att rymmas? - Hur ska jag göra om jag måste fälla ihop vagnen och samtidigt hålla i bebisen? - Kommer jag få en plats nära barnvagnen så att jag kan ha barnet i vagnen under resan? Kan SJ underlätta ...more »

Submitted by

Voting

1 vote

Mia reser till vänner i Stockholm

Frikort

De som reser sällan känner inte till alla regler och system och krav som ställs på dem. Mia gör säkert någon av följde misstag: 1. Hon köper biljett ombord. 2. Hon köper biljett sent. 3. Hon köper biljett till sig och tar med sina tre barn. Som det är nu (efter 2012-11-15) straffas hon hårt med flera tusen in Böter. Hon har inte haft uppsåtet att åka utan biljett. Känner sig illa behandlad och mycket fattig. ...more »

Submitted by

Voting

1 vote

Mia reser till vänner i Stockholm

Särskild barnavdelning och assistans av SJ personal

Alla passagerare är inte förtjusta i barn och eftersom det finns bla. en tyst avdelning på tågen, varför kan inte SJ skapa en särskild förbokingsbar avdelning för barn och barnfamiljer? Jag föreslår också att SJ skaffar personal som fokuserar och assisterar barnfamiljer och ensam resande barn, både före och under resan så som tex en del flygbolag erbjuder. Det är väldigt dåligt med personlig service på tågen. Man har ...more »

Submitted by

Voting

0 votes

Mia reser till vänner i Stockholm

Det bör vara lättare att välja sittplats

Om Mia kunde lätt välja sittplatser under bokningen så slipper henne att oroa sig om vilken sittplatser familjen får. Det borde fungera som på incheckning på flygplan, där man kan se vilken stolar är ledig och bara klicka på vilken plats man vill ha.

 

Som det fungerar nu är det för klumpig att välja, man måste gissa vilka platser är inte redan bokad och ladda ner vagnskisser.

Submitted by

Voting

7 votes

Mia reser till vänner i Stockholm

Samarbete för sms-biljett

Jag beställer ofta biljetter nära resan via telefon. Nya sidan fungerar väldigt bra men en smolk i bägaren är att man inte kan ha sms-biljett om resan sker i samarbete med annat bolag än SJ. Jag skulle önska att man lägger resurser på att överbrygga detta så att vi alltid kan på någon form av biljett i telefonen eller på priokortet.

Submitted by

Voting

4 votes