Peter åker på jobbresa till Göteborg

Peter är en typisk premiumresenär. Han är drygt 40 och bor i en lägenhet i Stockholm. Peter är inköpare och har leverantörer i Stockholm och några andra städer i Sverige. En normalvecka blir det två resor utanför Stockholm.

Peter har precis fått reda på att han ska resa till Göteborg. Sätt dig in i Peters situation. Vad tror du är viktigast före och under resan, förutom punktlighet, för att den totala upplevelsen ska kännas superenkel? Klicka på knappen Jag vill utveckla SJ uppe till vänster och skicka dina tankar.

Mer om premiumresenären Peter

Peter åker på jobbresa till Göteborg

SJ 2000 lukt

Peter känner obehag på grund av lukten från SJ 2000 (varma bromsar), vissa avgångar är bra andra inte. Peter gillar inte lukten av brända broms han upplever den som otrevlig. Bromsarna bör uppdateras så att de inte avger denna lukt. Alternativt så skulle fina tilluftsfilter kunna lösa problemet också men inte för de som står på stationen. Det är säkert också inte hälsosamt att vara i den miljön då de partiklar som ...more »

Submitted by

Voting

0 votes

Peter åker på jobbresa till Göteborg

ersättning för försening för årskortsinnehavare

Peter har årskort på SJ. Vid förseningar mm ersätts andra resenärer med hyfsade summor, men som årskortsresenär MISSGYNNAS han, och ersätts med en löjlig summa, som inte på något vis täcker de extrakostnader som långa förseningar ofta för med sig (typ 20 kr för en 4 timmars försening Sthlm-Gbg). Då känner sig Peter som att SJ utnyttjar det faktum att årskortsresenärer ofta är tvingade att fortsätta resa med tåg antingen ...more »

Submitted by

Voting

2 votes

Peter åker på jobbresa till Göteborg

Alla bokningsval tillgängliga samtidigt

Peter vill att det skall vara enkelt att boka resorna. Han har försökt att använda bokningen på SJ.se men den är för stel för Peter. Han vill fylla i destination och datum och sedan första klass, internet, etc. etc. när han sedan håller på att boka vill han kunna växla mellan datum, rutt och tid etc utan att behöva ändra några andra val. Att gå fram och tillbaka i bokningsdialogerna tar alldeles för lång tid. http://www.tagtag.se/ ...more »

Submitted by

Voting

0 votes

Peter åker på jobbresa till Göteborg

Kalender med resorna i

Peter och andra som reser ofta behöver ett enkelt sätt att hålla reda på bokningarna. Det finns redan idag en bra sammanställning på "Mina sidor", men den naturliga platsen för dem är ju Peters kalender. Förslag: Utveckla en personlig kalender som man kan prenumerera på. Se till att den fungerar med de vanligaste programvarorna (Outlook, iCal och Google Calendar) och skicka med information om vilken sittplats man bokat ...more »

Submitted by

Voting

3 votes

Peter åker på jobbresa till Göteborg

Enkelt att boka om

Peter bokar många resor samtidigt och med god framförhållning för att hålla nere biljettpriset, vilket innebär en hel del ombokningar i slutändan. Peter anmäler av princip även resegarantiärenden vilket genererar ett och annat värdebevis. Peter har utvecklat ett eget system i sin mailkorg för att hålla reda på alla avbokade biljetter och värdebevis för att inte tappa bort dem. Det vore ju smidigare om han slapp det, t ...more »

Submitted by

Voting

3 votes

Peter åker på jobbresa till Göteborg

tyst avdelning = tyst avdelning

Eftersom Peter åker tåg så ofta och tar ofta tidiga och sena tåg, är tiden på tåget värdefull för arbete i lugn och ro eller för sömn. Han reser därför endast i tyst avdelning men upplever att många medresenärer inte respekterar den tysta avdelningen. Tågpersonalen meddelar alla via högtalarna men Peter upplever att många helt enkelt inte lyssnar på det och uppfattar inte vilken vagn de sitter i. Han skulle uppskatta ...more »

Submitted by

Voting

1 vote