Nicke pendlar varje dag

Nicke är en typisk pendlare. Han är 44 år och bor i Uppsala med sambo och två barn. Han dagspendlar till jobbet i Stockholm. Han tar tåget för att kunna jobba under restiden och slippa parkera. Nicke spenderar mycket tid och pengar på sina resor.

Nicke har precis kommit till Centralen för att, som vanligt, ta tåget hem. Tänk dig in i hans situation. Vad tror du är viktigast, utöver punktlighet, för att Nickes hemresa ska bli så enkel och bekymmerfri som möjligt? Klicka på knappen Jag vill utveckla SJ uppe till vänster och skicka dina tankar.

Mer om pendlaren Nicke

Nicke pendlar varje dag

Nicke vill investera i sitt resande.

Nickel skulle uppskatta ett bra pris på sina biljetter och mer plats på tåget nu är det ofta trångt morgon och kväll när han reser. Nicke har funderingar på att sälja sin bil pengarna skulle han vilja använda för att köpa in sig i ett tåg för att se till att SJ AB kan köpa fler platser(Tåg) och så han kan få ett lägre biljettpris. Om han får ett annat jobb där det inte går att pendla så får han sälja sin tågandel.

Submitted by

Voting

0 votes

Nicke pendlar varje dag

Integrera appen "Min Resa" med Passbook för iOS

Det enda som egentligen fattas i den nuvarande appen från SJ är att boka och betala sin biljett direkt i appen. Men vad jag har förstått så arbetas det på en sådan funktion. Mitt förslag är då att SJ även utnyttjar "Passbook" appen som kom med det nya operativsystemet för iPhone och iPad. Vore helt fantastiskt att kunna leta, boka och betala sin tågbiljett med "Min Resa" appen, och sedan ha sin elektroniska biljett i ...more »

Submitted by

Voting

3 votes

Nicke pendlar varje dag

En smartare app

Med nya Windows 8 som kommer nu går det ju att ha en app på datorn. Det vore bra om SJ kunde utveckla en app till nya Windows-ekosystemet. En app som funkar på PC, mobilen, surfplattan och Xbox. En vinst för SJ men även för kunderna som har informationen med sig vart man än är.

Submitted by

Voting

3 votes

Nicke pendlar varje dag

Internetuppkoppling

För personer som pendlar varje dag och som har resan som del av arbetstiden så förutsätter det ofta att Internet fungerar för att man inte ska få med sig arbete som man får fortsätta med hemifrån på kvällen. Dels skulle jag vilja underlätta inloggningsförfarandet. Många universitet har idag något som kallas eduroaming (el något liknande) där alla användare ställer in sitt konto och lösenord i inställningarna för nätverket ...more »

Submitted by

Voting

5 votes

Nicke pendlar varje dag

Matkasse o kemtvätt

Jag tror att Nicke gärna vill ha sina ärenden fixade redan när han kommer hem. Tänk om det stod en färdigpackad matkasse och väntade vid hans plats (eller på perrongen) när han kom till sin hemstad. Och kanske t o m andra ärenden fixade, som kemtvätt och systembolaget.

Submitted by

Voting

3 votes

Nicke pendlar varje dag

Resa utan biljett

Jag tror att Nicke, som verkar resa mycket med tåg, vill släpa på så få saker som möjligt. Kanske kan han använda den mobiltelefon som han alltid verkar ha med sig som biljett.

 

Om Nicke vill äta frukost så borde det väl vara möjligt att hämta upp en sådan på väg till tåget. Kanske till specialpris eftersom att han har ett månadskort.

Submitted by

Voting

1 vote