Mia reser till vänner i Stockholm

Boka barnvagnsplats

När man reser själv med barn och barnvagn (framförallt yngre barn som inte kan dirigeras så enkelt) kan de väldigt stressande frågorna uppstå: - Kommer någon vara vänlig och hjälpa mig på med barnvagnen? - Kommer barnvagnen att rymmas? - Hur ska jag göra om jag måste fälla ihop vagnen och samtidigt hålla i bebisen? - Kommer jag få en plats nära barnvagnen så att jag kan ha barnet i vagnen under resan? Kan SJ underlätta ...more »

Submitted by

Voting

1 vote

Peter åker på jobbresa till Göteborg

SJ 2000 lukt

Peter känner obehag på grund av lukten från SJ 2000 (varma bromsar), vissa avgångar är bra andra inte. Peter gillar inte lukten av brända broms han upplever den som otrevlig. Bromsarna bör uppdateras så att de inte avger denna lukt. Alternativt så skulle fina tilluftsfilter kunna lösa problemet också men inte för de som står på stationen. Det är säkert också inte hälsosamt att vara i den miljön då de partiklar som ...more »

Submitted by

Voting

0 votes

Peter åker på jobbresa till Göteborg

ersättning för försening för årskortsinnehavare

Peter har årskort på SJ. Vid förseningar mm ersätts andra resenärer med hyfsade summor, men som årskortsresenär MISSGYNNAS han, och ersätts med en löjlig summa, som inte på något vis täcker de extrakostnader som långa förseningar ofta för med sig (typ 20 kr för en 4 timmars försening Sthlm-Gbg). Då känner sig Peter som att SJ utnyttjar det faktum att årskortsresenärer ofta är tvingade att fortsätta resa med tåg antingen ...more »

Submitted by

Voting

2 votes

Nicke pendlar varje dag

Nicke vill investera i sitt resande.

Nickel skulle uppskatta ett bra pris på sina biljetter och mer plats på tåget nu är det ofta trångt morgon och kväll när han reser. Nicke har funderingar på att sälja sin bil pengarna skulle han vilja använda för att köpa in sig i ett tåg för att se till att SJ AB kan köpa fler platser(Tåg) och så han kan få ett lägre biljettpris. Om han får ett annat jobb där det inte går att pendla så får han sälja sin tågandel.

Submitted by

Voting

0 votes

Mia reser till vänner i Stockholm

Frikort

De som reser sällan känner inte till alla regler och system och krav som ställs på dem. Mia gör säkert någon av följde misstag: 1. Hon köper biljett ombord. 2. Hon köper biljett sent. 3. Hon köper biljett till sig och tar med sina tre barn. Som det är nu (efter 2012-11-15) straffas hon hårt med flera tusen in Böter. Hon har inte haft uppsåtet att åka utan biljett. Känner sig illa behandlad och mycket fattig. ...more »

Submitted by

Voting

1 vote

Peter åker på jobbresa till Göteborg

Alla bokningsval tillgängliga samtidigt

Peter vill att det skall vara enkelt att boka resorna. Han har försökt att använda bokningen på SJ.se men den är för stel för Peter. Han vill fylla i destination och datum och sedan första klass, internet, etc. etc. när han sedan håller på att boka vill han kunna växla mellan datum, rutt och tid etc utan att behöva ändra några andra val. Att gå fram och tillbaka i bokningsdialogerna tar alldeles för lång tid. http://www.tagtag.se/ ...more »

Submitted by

Voting

0 votes