Välkommen in i produktutvecklingen på SJ!

Vår produktutveckling börjar alltid med behov. Vi utgår från kundundersökningar, intervjuer, databaser och lyssnar på vad resenärerna säger till oss via sociala medier och kundtjänst. Den här gången vill vi testa något nytt och bjuder in dig som resenär rakt in i processen med att ta fram nya lösningar och produkter. Det är första gången vi gör på det här sättet, så vi hoppas på förståelse om det inte fungerar perfekt…

Tanken är att du är med från att du gjort oss uppmärksam på ett behov till att det kanske blir en lösningsidé till nytta för våra resenärer.

100 000 personer reser med oss varje dag. Ni är alla olika. För att förenkla jobbar vi i produktutvecklingen med sju olika kategorier av resenärer. Era behov delar vi i sin tur upp i tio kategorier (punktlighet, information, service, komfort, säkerhet, total restid, användbar stund, hållbarhet, enkelhet och prisvärdhet). I det här pilottestet fokuserar vi på resenärskategorierna pendlare, premiumresenärer och sällanresenärer. Behovet är enkelhet.

Det går till så här:
1. Välj en resenärstyp och sätt dig in i situationen
2. Klicka på Jag vill utveckla SJ och skriv in dina behov i respektive scenario
3. Kommentera gärna andras behov och gör tummen upp om du gillar dem
4. Vi läser alla behov som kommer in och väljer ut några att ta vidare
5. Vi tar fram lösningsidéer
6. Några blir förhoppningsvis verklighet

Du kan följa denna process i flikarna Alla inlägg, Att ta vidare, Utkast och Att genomföra. Du kan hela tiden rösta och kommentera. Vi väljer att ta de inlägg vidare som har fått flest röster och kommentarer och/eller som vi känner har en potential att göra våra kunder (Er) nöjdare.

Vi raderar eller censurerar inget som skrivs på vår sida under förutsättning att det inte uppfattas som reklam för produkter, tjänster eller företag som inte är relaterade till SJ och vår verksamhet, eller är inlägg som kan upplevas som kränkande och/eller hotfulla av enskilda eller flera användare av sidan eller vår personal eller verksamhet.

Det känns kul att testa något nytt tillsammans med er och jag ser fram emot ett givande samarbete!

Johan von Porat, Produktutvecklare på SJ Affärsutveckling

PS. Behöver du komma i kontakt med SJ i ett annat ärende än produktutveckling? Då hänvisar vi till:
Kundtjänst: 0771-75 75 99
Twitter: twitter.com/sj_ab
Facebook: facebook.com/sj