Mia

Vem är hon?
Mia är 36 år gammal. Hon bor i en villa i Sundsvall tillsammans med Pär och barnen Nils 8 år och Karl-Martin 5 år. Hon jobbar med marknadsföring på turistbyrå. På fritiden tillbringar hon mycket tid hemma och fokuserar till stor del på barn och hem. Hon är intresserad av mode.

Hur åker hon?
Mia reser tåg två-tre gånger per år för att besöka vänner. Hon reser antingen ensam eller tillsammans med något av barnen. Mia tycker om att åka tåg men väljer oftast bilen då det känns smidigare och billigare när hela familjen reser tillsammans. Hon tycker dock att det vore fantastiskt att åka tåg tillsammans så att ingen behöver köra. Mia bokar alltid resan på internet och reser alltid 2a klass när hon åker med barnen. Någon gång har hon hittat en billig biljett i 1klass när hon rest själv. Resorna är ofta spontana med kort framförhållning.

Vad har hon för behov?
Mia vill hitta en prisvärd biljett. Mia är i god tid på perrongen före avresa för att vara säker på att hitta. Hon är lite orolig för att hon och Karl-Martin inte ska hamna bredvid varandra och för hur bagaget ska få plats. Karl-Martin tycker det är spännande att veta hur allt fungerar på tåget. Efter ett tag vill han titta på film och tar upp den medhavda DVD-spelaren. Mia passar på att surfa. När filmen är slut är Mia sugen på kaffe och Karl-Martin vill ha något att äta och det blir en tur till bistron.

Nu står tåget på perrongen och Mia och sonen Karl-Martin ska precis kliva ombord. Sätt dig in i Mias situation. Vad är viktigast, förutom punktlighet, för att du ska uppleva tågresan som enkel i just denna situation? Bidra genom att klicka på knappen Jag vill utveckla SJ uppe till vänster.