Nicke

Vem är han?
Nicke är 44 år och bor i Uppsala med sambo och två barn. När drömjobbet dök upp i Stockholm kunde han inte tacka nej, utan bestämde sig för att dagspendla. Han har bil, men väljer att pendla med tåg för att kunna få lite gjort till och från jobbet och för att slippa parkera. Nicke är tränare för fotbollslaget där hans barn spelar och det, tillsammans med ständiga renoveringar av huset, tar mycket tid. Han spelade själv i yngre år, men hinner inte med det längre. Nu tar han på sig löparskorna någon kväll i veckan och håller flåset uppe. Nicke har en passion för enkelhet och tycker själv han är en stjärna på att förenkla sitt liv. Det kan ta sig olika uttryck, som t ex att köpa en mobil med genomtänkta funktioner, att prenumerera på månadslinser och att optimera varje steg till jobbet...

Hur åker han?
Nicke har köpt ett SJ Regional-kort. Efter två års pendlande, morgon och kväll, mellan Uppsala och Stockholm sitter rutinerna rätt bra… Nicke vet exakt var han vill sitta och när han gör vad. Det händer att han åker längre resor också som t ex till Göteborg.

Vad har han för behov?
Nicke behöver kunna jobba till och från arbetet. Resan är också en möjlighet för lite ”egen tid” i ett annars hektiskt schema, så han sitter gärna i tyst avdelning. Han vill också kunna äta frukost på morgontågen. Punktligheten är förstås viktig för att livet runt resorna ska fungera med jobbmöten, fotbollsträningar och annat. Med sig på resan har han sin mobiltelefon och portfölj med bl a laptop och surfplatta. Nicke lägger mycket tid och pengar på sitt resande till och från jobb och är en kund med höga krav.

Nicke har precis kommit till Centralen för att, som vanligt, ta tåget hem. Tänk dig in i hans situation. Vad tror du är viktigast, utöver punktlighet, för att Nickes hemresa ska bli så enkel och bekymmerfri som möjligt? Bidra med dina tankar genom att klicka på knappen Jag vill utveckla SJ uppe till vänster.