Peter

Vem är han?
Peter är drygt 40 och bor sedan ett par i en lägenhet i centrala Stockholm. För några år sedan så separerade han och nu bor dottern Fredrika hos Peter varannan vecka. Peter är inköpare av kontorsmaterial och på fritiden blir det mycket sport, både som utövare och åskådare.

Hur åker han?
Peters leverantörer finns i Stockholm, Göteborg, Jönköping, Växjö och Malmö. I regel så kan Peter planera sitt resande i god tid, men ibland så dyker det upp plötsliga möten. En normalvecka har Peter två resor utanför Stockholm. För resor med mindre än tre timmars restid väljer han nästan alltid tåget. En förutsättning är dock att han ganska enkelt kan ta sig från stationen till mötet, annars väljer han att resa med hyrbil hela vägen.

Vad har han för behov?
Efter frukost brukart det bli jobb med presentationer. Det är viktigt att sitta bekvämt och kunna jobba ostört. Ibland är han lite trött och försjunker i tankar, blickandes ut genom tågfönstret. Peter blir glad när tåget är framme före tidtabell och funderar då på om han hinner med en buss tidigare till sitt slutmål. Peter har stort behov av flexibilitet, då möten ofta ändras. Han har alltid med sig laptop och surfplatta, mobiltelefon, en väska med varuprover, några utskrivna papper och en bok.

Peter har precis fått reda på att han ska resa till Göteborg. Sätt dig in i Peters situation. Vad tror du är viktigast före och under resan, förutom punktlighet, för att den totala upplevelsen ska kännas superenkel? Bidra med dina tankar genom att klicka på knappen Jag vill utveckla SJ uppe till vänster.